Агенцията по вписванията ще работи извънредно

15:40, 26 юни 19 25 877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенцията по вписванията ще работи извънредно с цел улесняване на гражданите, съобщиха от ведомството. Всички офиси в страната ще работят в събота от 9:00 до 15:30 часа.

Така институцията цели да улесни подаването в срок на заявленията за обявяване на годишни финансови отчети. Законовият срок за подаване на заявленията е от 1-ви януари до 30-ти юни 2019 г.

Агенцията по вписванията напомня, че освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на сайта на Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) – www.brra.bg. Таксата за подаване на заявления по електронен път е с 50% по-ниска от тази на гише. Според статистика на институцията се наблюдава тенденция на нарастващ брой подавани заявления с електронен подпис.

До момента в Агенцията по вписванията са постъпили 238 775 заявления за обявяване на годишни финансови отчети. От тях около 80% са подадени по електронен път, а останалата част – на гише. На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите четири дни да бъдат внесени над 50 000 заявления.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама