Забраниха плуването на плажове в Марсилия заради замърсяване

17:30, 26 юни 19 / Свят 25 1408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият по големина френски град и основен туристически център Марсилия временно забрани плуването на няколко плажа поради опасенията от замърсяване, разочаровайки местни жители и туристи.

Седем от 21-те плажа в града са издигнали лилаво знаме, което означава, че къпането е забранено от началото на месеца, в дните, когато инспекциите по хигиена показват високи нива на фекални вещества.

Марсилия е туристически център, привличащ пет милиона посетители годишно благодарение на средиземноморското си крайбрежие и слънчевия климат. Градът, най-голямото пристанище на Франция, се бори със замърсяването от промишлеността и корабоплаването.

Франция е водеща в замърсяването с пластмаса в Средиземно море

"Това е най-вече причинено от проблеми със санитарните условия, но има и все по-голям брой лодки, които изхвърлят отпадъците си, преди да влязат в пристанището", казва Сара Хатими, ръководител на програмата за качество на водата в групата за околна среда Surfrider Foundation Europe.

Забраните за плуване не са нещо ново в Марсилия. Миналата година властите наложиха 153 забрани на фона на опасенията от скок на замърсяване след обилни валежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама