Проверката на „Чистота Искър“ показа сериозни нарушения, дадени са на прокуратурата

12:02, 27 юни 19 25 1218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверката на „Чистота Искър“ приключи. Тя установява изключително сериозни нарушения. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с възложената от нея проверка на „Чистота – Искър“ ЕАД, предава „Фокус“.

Уволниха изпълнителния директор на столичната „Чистота Искър”

„По тази причина аз лично съм я изпратила на прокуратурата. Това, което правя винаги, когато установявам някакви проблеми“, обясни тя. „Получих миналата година много сериозен сигнал и както винаги този сигнал беше предаден на органите за проверка. Проверяващите установиха и други нарушения“, заяви тя.

„Установени са нарушения по подбор на кадри, сключване на договори, превъзлагане на дейности, които дружеството не може да прави. Става дума не само за отпадъците, на и за рекултивация на депата“, коментира още Фандъкова. Срокът на проверката е била 3 години.

„Настояваме да се запознаем с резултатите от проверката на дружеството „Чистота Искър“, общинските съветници имат право на информация". Това каза Милка Христова, зам.-председател на Столичния общински съвет от БСП, във връзка с проверката на дружеството „Чистота Искър“.

„За пореден път кметът на София се опитва да дръпне завесата с изявлението, че докладът е предаден на прокуратурата, с което се смята, че случаят е приключен“, отбеляза Христова. „Категорично заявявам, че това не може да се случи, защото даването на доклада на прокуратурата не означава, че случаят е засекретен и общинските съветници нямат право на информация за това какво се случва в дружеството, за да постигнем резултат от 2,7 млн. лв. – печалба 18 хил. и изключително лоши практики с източване на дружеството, неправомерни сключени договори и конфликт на интереси“, обясни тя. „Тези въпроси не могат да бъдат предмет само на прокуратурата. Ние сме длъжни и настояваме да се запознаем с този доклад, защото каква е гаранцията дали тези лоши практики не продължават и в този момент“, допълни Христова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама