Хванаха служител от БАБХ- Пловдив в момент на получаване на подкуп

13:04, 27 юни 19 / Крими 25 1204 Topnovini
1

Служител от пловдивската агенция по безопасност на храните е задържан по време на вземане на подкуп от 1 000 лв. в района на първомайско село, предаде ''24 часа''.

Сигналът бил подаден от фермери, които били подложени на рекет от страна на главния експерт. Той установил административни нарушения във връзка с транспортиране и отглеждане на животни, а също и с нередности в мандрата им. Чиновникът предложил да прикрие нарушенията срещу 1 000 лева подкуп и две торбички с млечни продукти от сирене и кашкавал. На следващия ден земеделецът подал сигнал.

Срещата между него и държавния чиновник била осъществена в момент на получаване на подкупа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, а наказанието е от 3 до 10 г. лишаване от свобода и глоба от 1000 лева.

"Всички знаем за извършвания държавен рекет, на който са подложени дребни фермери. На тези хора им е дошло до гуша. Ако повече стопани подават сигнали, това ще доведе до намаление на така наречената дребна корупция. Но сигналите, за жалост, са единични", коментира окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани