Нено Димов, Данаил Кирилов, Младен Маринов и Красен Кралев на парламентарен контрол

06:20, 28 юни 19 / Политика 25 986 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Първи на трибуната излиза министърът на околната среда и водите Нено Димов, към когото има адресирани два въпроса, свързани с работата на завода за какаови зърна в гр. Първомай и замърсяването на река Струма на територията на Община Перник.

Веднага след него ще отговаря правосъдният министър Данаил Кирилов. Той ще трябва да поясни пред депутатите как върви изпълнението на проектите "Модернизиране на пенитенциарната система в България" и „Нова концепция за наказателна политика“, както и какви са резултатите от провелия се в Люксембург Съвет по правосъдие и вътрешни работи.

Наводненията в Пловдив и наличната информация за лице, обвинено в тероризъм – с това са свързани питанията, адресирани до министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Последен на четири въпроса ще отговаря спортният министър Красен Кралев. Те са свързани с Европейското първенство по баскетбол на колички, режима на лицензиране на спортните федерации, отнетият спортен лиценз на Българската федерация по автомобилен спорт, както и с идеята професионални треньори да преподават в някои от часовете по физическо възпитание и спорт в училище. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама