Дъщерята и зетът на Тръмп участват в срещата му с Путин

09:31, 28 юни 19 / Свят 25 998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В срещата между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп в Осака участват зетът на президента на САЩ Джаред Кушнер и дъщеря му Иванка Тръмп, предаде РИА Новости.

Американската делегация за преговорите включва още американският държавен секретар Майк Помпео, съветникът по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън, съветникът на президента Фиона Хил, финансовият министър на САЩ и новият прес – секретарят на Белия Дом, предава БГНЕС.

Лидерите на Г-20 разговарят в Осака, Путин и Тръмп размениха реплики преди срещата си

В преговорите от руската страна участват помощникът на държавния глава Юрий Ушаков, руският външен министър Сергей Лавров, финансовият министър Антон Силуанов, заместник-председателят на администрацията и прес-секретарят на президента Дмитрий Песков.

Разговорът между Путин и Тръмп започна в 14.03 местно време (8:03 българско време). И се смята за една от най-важните в рамките на срещата на върха на Г-20, предвид факта, че дълго време Путин и Тръмп не са се срещали. Междувременно, натрупалите се проблеми в глобален план са твърде много. Въпреки че до последния момент нямаше официално оповестен дневен ред на разговорите, предполага се, че ръководителите на Руската федерация и САЩ. Ще обсъдят въпросите на Близкия изток, ядреното разоръжаване, климатичните промени и множеството регионални конфликти в света.

Припомняме, че: На последната среща на върха на Г-20 планираната и обявена среща между Путин и Тръмп беше отменена в последния момент от американската страна.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама