Възможни са нови арести, свързани с акцията за наркоразпространение

11:32, 28 юни 19 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служител на 4 РПУ в София е задържан за разпространение на наркотици. Амфетамини и екстази са открити по време на обиските, довели до ареста на полицая. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде „Фокус“.

Задържаха полицаи в София, продавали дрога

Във връзка с акция в 4 РПУ Маринов посочи, че от СДВР е получен сигнал за случая.

„Вчера беше задържан въпросният служител и беше предоставен на прокуратурата и съда. Работихме около месец след получаването на сигнала, така че максимално бързо беше задържан“, обясни той.

Маринов посочи, че предстои да бъде установено колко време служителят е пласирал наркотици.

Младен Маринов: Задържаните за разпространение на наркотици полицаи са млади служители

„Хубавото в случая е, че сигналът идва от структурата, в която той работи“, каза още вътрешният министър.

Маринов обясни, че първоначално са били задържани двамата служители, но впоследствие за единия се е оказало, че няма данни за извършване на престъпна действия.

„И към момента продължават процесуалноследствените действия и не е изключено да се разшири кръгът на лицата, които ще бъдат задържани“, обясни той.

Вътрешният министър заяви, че това не е първият и няма да бъде последният такъв случай. „В последните години системата се обновява, което е хубаво. В случая това са момчета 92-ри набор. За съжаление, те не преминават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплини.И такъв човек в ситуация, в която има власт и натиск от криминалния контингент и работи на улицата винаги има риск от получавания на изкривявания и тръгване в лоша посока“, заяви Маринов.

„След като бяха извършени необходимите първоначално процесуално-следствени действия, включително използването на СРС, вчера беше задържано лицето в жк. „Лагера“, в момент, в който е осъществил сделка по продажба на наркотични вещества. Характерното за тях е, че са с малко по-различна големина от традиционните“, заяви прокурор Русинова.

Тя отбеляза, че по това досъдебно производство са установили още две осъществени от този полицейски служител продажби на наркотични вещества.

„Вчера е продал 50 таблетки, предишните пъти още 40, така че 100 таблетки сме документирали за продажба, а в дома му вчера са открити още 200 таблетки, тефтер, в който е записвал кога колко на кой е продавал наркотични вещества“, обясни ръководителят на Софийска градска прокуратура и добави, че наркотикът е намерен в абсорбатора.

По думите ѝ в дома на служителя и открита и сумата, която той е получил при предишната продажба.

Русинова обясни, че предишните две продажби са били осъществени лично от задържания полицейски служител, докато този път, той е оставил наркотика в близост до колата, където се е намирал, откъдето купувачът го е взал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама