СДВР: Извършителите на кражбата на 26 ценни картини са рецидивисти

14:29, 28 юни 19 25 995 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършителите на кражбата на 26 ценни картини са с множество криминални регистрации. Това каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Извършителите са влезли в жилището на пострадалия, като са се представили за служители на столичния инспекторат и са спечелили доверието му. Той е бил вързан в банята и два дни по-късно там го намират близките му. Пострадалият е в добро състояние, той е възрастен човек“,обясни Хаджиев. Той посочи, че за директното участие в кражбата на антиквари към момента няма данни.

ВКП възложи проверка за измама с фалшифицирани картини

„Част от картините са намерени в два антиквариата в центъра на София. 12 картини са продадени за около 400 лв. на първия прекупвач, след това са препродадени за 7000 лв. Няма данни някой да е поръчал да бъдат откраднати. Но цената на една картина на този художник за акварел е 1000 лв., а за маслени – около 3000 лв.“, обясни Хаджиев.

Директорът на СДВР уточни, че и двамата задържани извършители са с множество криминални регистрации за грабежи, кражби и др.

„Третият, който към момента се издирва, също е криминално проявен. Той не пребивава на постоянния си адрес“, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама