Красимир Каракачанов отхвърля възможността руски специалисти да участват в ремонта на изтребителите Су-25

14:45, 28 юни 19 / Политика 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отхвърли възможността руски специалисти да участват в ремонта на изтребителите Су-25, предаде БНР.

Караянчева: Су-25 ще бъдат ремонтирани в България, каним руски специалисти да се включат

Парите за ремонта на самолетите по договора с Беларус вече са преведени, заяви Каракачанов, който днес е на посещение в авиобаза „Граф Игнатиево“. Според него недоразуменията с министерството на икономиката по изпълнението на договора трябва да бъдат преодолени, защото летателният ресурс на единия самолет вече е изтекъл.

Каракачанов: Една техника е опасна най-вече тогава, когато не се поддържа

Каракачанов уточни, че договорът е подписан в края на миналата година. Според него министърът на икономиката Емил Караниколов, който вече изрази несъгласие самолетите да се ремонтират от Беларус заради наложените санкции, е бил подведен. Красимир Каракачанов смята същото и за председателя на парламента - Цвета Караянчева, която при посещението си в Москва разговаря за това руски инженери да ремонтират самолетите в българския завод „Авионамс“.

Правителството одобри средства за ремонт на МиГ- 29 и Су-25

„Може би някой е подал, как да кажа, погрешна информация. Можем да отидем към такъв вариант, не дай си Боже, ако не се осъществи договорът с Беларус“, посочи министър Каракачанов.

Той не смята, че ще има допълнително политическо напрежение в коалицията. „Вчера парите бяха преведени и ако няма проблем с превода, следва Министерство на икономиката да удостоверение за временен износ и самолетите да почната да бъдат ремонтирани, за да не се окаже, че ще ги приземим“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама