Далай Лама обвини Доналд Тръмп в липса на морални принципи

16:31, 28 юни 19 / Свят 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В интервю за BBC Далай Лама обвини американския президент Доналд Тръмп в „липса на морални принципи“,

„Един ден той казва нещо, на следващия ден също казва нещо, но смятам, че му липсват морални принципи.“, заявява тибетският духовен водач.

„Когато стана президент, обяви „Америка на първо място“. Това е грешка. Америка трябва да поеме отговорност за случващото се в глобален план“, казва Далай Лама и допълва, че емоциите на Тръмп са също „малко твърде сложни“.

В интервюто той отново повтаря възгледите си за емиграцията в Европа, заявявайки, че трябва да бъдат оставени само „ограничен брой“ бежанци. Според него, европейските държави трябва да приемат тези бежанци, да ги образоват, а след това да направят необходимото, за да се върнат по родните си места.

Немислимо е Европа да стане мюсюлмански, нито африкански континент. Европа трябва да бъде запазена за европейците, категоричен е Далай Лама.

Далай Лама живее в Индия, след като избяга от Тибет през 1959 г. Оттогава китайските власти не гледат с добро око на него, обвинявайки го, че е „вълк в монашеска роба“ и работи за разделянето на Китай.

Тибетският духовен лидер заяви, че вярва, че Китай се променя и че самите китайци постепенно променят отношението си към него.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама