Фандъкова иска оставката на архитекта на ,,Младост", дал да се строи в градинка

17:35, 28 юни 19 / Политика 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост", защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в "Младост" 4. В действията на районния архитект Фандъкова вижда "явен саботаж и провокация".

Френски кметове и представители на общински дружества обменят опит в София

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравко Здравков и кмета на район „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с Общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", пише Фандъкова в профила си във фейсбук.

Фандъкова инспектира ремонта на бул. "Линкълн" в София

Тя настоява кметът на „Младост“ да поиска оставката на главния архитект на района - арх. Стефанов. Главният архитект на София пък ще изиска цялата документация на проекта за проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама