Прокуратурата в Бургас разпореди на кмета на Приморско да премахне бариерата за плажа "Аркутино"

18:20, 28 юни 19 25 1057 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура в Бургас разпореди на кмета на Приморско да премахне бариерата за плажа "Аркутино". Съоръжението препятствало достъпа до морската ивица, съобщиха от прокуратурата.

Експертиза: Дюната на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена

На място е направена проверка от Областна администрация - Бургас още на 13 юни. Тя е установила, че северният подход към плажа е ограничен с портал от две големи железни врати. Те са разположени на имот - държавна собственост, който е на Министерството на земеделието и горите.

По време на проверката вратите са били отключени, пешеходният достъп е бил свободен, но е събирана такса за вход с автомобили. Тогава служители от Областна администрация не са успели да установят кой точно събира таксата и с кого точно има сключен договор за това.

От прокуратурата напомнят, че според Закона за устройство на територията и Закона за Черноморското крайбрежие е недопустимо върху държавен имот да бъде поставена бариера, която да ограничава достъп до плажна ивица, без за това да има необходимите разрешителни. Това е и причината да бъде издадено разпореждане към кмета на Приморско незабавно да премахне металните съоръжения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама