Полицаят наркодилър криел дрога на детска площадка и зад табло за некролози

19:52, 28 юни 19 25 1190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жена, която е подавала многократно сигнали за разпространение на амфетамини в квартал "Лагера", разказа подробности за полицая, който е разпространявал наркотици. Припомняме, че вчера 26-годишен полицай от Четвърто районно беше задържан в момент на сделка с амфетамини. Сигналът, че пласира дрога, дошъл от полицай. На него му го подал друг дилър от квартал "Лагера".

Задържаха полицаи в София, продавали дрога

Вчера е продал 50 таблетки. Тези 50 таблетки, които вчера са продадени са за сумата от 500лв. Предишните пъти общо 40. В дома му вчера са открити около 200 още таблетки, обясни днес Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Полицаят е укривал амфетамините в абсорбатор в жилището си. От вътрешна сигурност са го следили три месеца. Използвали са и специални разузнавателни средства. Открити са тефтер, в който същият е записвал кога, колко, на кой е продавал, допълни прокурор Емилия Русинова.

Арестуваният полицай започнал работа в системата на МВР през 2017-та. Година преди това стажувал. Нямал провинения и  наказания.  Живеел под наем. Не е изключено да се разшири кръга на лицата, които ще бъдат задържани. МВР като всяка система, в която работят много хора, не са изключени такива случаи, коментира вътрешния министър Младен Маринов.

Засега разследващите имат доказателства, че полицаят е пласирал дрога  само на територията на квартал "Лагера". През годините, притеснени родители са подавали сигнали до МВР, че децата им намират амфетамини в квартала.  Които се крият в храстите и децата изравят пликчетата оттам и ни ги носят докато ги разхождаме да си играят в градинките, разказа жената, която е подавала много сигнали срещу полицая – пласьор на дрога.

Децата от квартала са намирали  пликчета с амфетамини скрити в храсти на тази детска площадка, а възрастните са намирали зад това табло за некролози. В изоставени атомобили, в дърветата.  При една обикновена разходка, се наблюдава как дилърът мята пакетчето горе на балкона. От балкона се мятат парите. И сделката е извършена, без лицата въобще да се срещнат. Определена група хора продължава и си се движи по същото трасе, със същата стока. Това може да го види всеки определен човек и всеки полицай, допълни тя.

След сигнала, който подава до МВР,  жената не е викана на разпит. Амфетамините също не били иззети. Полицаите обаче направили акция в квартала и задържали няколко души. Служителят на реда е задържан за 72 часа. Повдигнато му е и обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама