Путин пие от собствена чаша на срещата на върха на Г-20

20:35, 28 юни 19 / Свят 25 990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин донесе и пиеше от своя собствена чаша по време на официална вечеря на срещата на върха на Г-20 в Япония, което предизвика шеги в социалните медии и спекулации, че дългогодишният лидер страда от параноя.

Видеоклипове показаха, че Путин, на власт почти 20 години, пие от бяла термос чаша, докато други лидери пият от обикновените чаши за вино, предоставени от домакините.

Лидерите на Г-20 разговарят в Осака, Путин и Тръмп размениха реплики преди срещата си

"Това е така, защото той постоянно пие чай от този термос", обясни говорителят на Путин Дмитрий Песков пред агенция РИА Новости.

Руският президент се чукна с чашата на американския президент Доналд Тръмп точно с въпросната чаша. В тази на Тръмп е имало тъмна течност, изглеждаща като кока кола в чаша за вино.

Осака в очакване на срещата на Г-20

Това, че Путин пие от собствена чаша на международното събитие, предизвика онлайн спекулации, че 66-годишният лидер не вярва на никого.

"Ако сте видели това, което съм видял аз, ще донесете и вие собствената си чаша", пародира в акауната си в Туитър руският лидер.

Чашата наподобява тази, от която Путин пие по време на годишните си пресконференции – с двуглав орел, национален символ на Русия.

Путин проведе няколко срещи на четири очи, между които с Тръмп и премиера на Великобритания Тереза Мей, в кулоарите на двудневната среща на върха в Осака, която започна днес

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама