Забраниха уличните музиканти в метрото на Рио де Жанейро

21:20, 29 юни 19 / Свят 25 1178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бразилският съд забрани на уличните артисти в Рио де Жанейро да се представят в метрото, заявявайки, че нарушават "спокойствието" на пътниците.

В решението си съдът в Рио заяви, че закон, въведен миналата година, който разрешава и регулира изкуството в метрото и влаковете, е "неконституционен".

Федералният сенатор Флавио Болсонаро - най-големият син на бразилския президент оспори законодателството.

"Всяко лице трябва да избере, според ценностите и убежденията вида и изкуство и моментът, в който да присъства на представление”, каза съдия Хелено Перейру Нунес в решение, подкрепено от мнозинството в съда.

Документът обаче гласи, че пътниците трябва да могат да „упражняват правото си на спокойствие, което не е възможно, когато са изложени на викове и силни звуци от музикални инструменти”.

"Под претекст за разпространение на „изкуството" различни групи практикуват политическа и идеологическа индоктринация", пише съдията.

Едсон Рамос, представител на групата "Метро Артистс", каза пред АФП, че решението на съда е "произволно, без да се чуе гласът на артистите".

Уличните артисти обмислят подаването на жалба.

"Ние не сме там само за да печелим пари, но и да направим нещо положително", каза певецът Денер Алвес. "Днес един пътник ми каза, че музиката ми е успокоила душата му.", допълни музикантът.

MetroRio, частната компания, управляваща метрото в града, заяви пред AFP, че ще се съобрази с решението на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама