Илияна Йотова: Не смятам, че купуването на изтребителите трябва да бъде дъвка в устата на всеки политик

10:49, 30 юни 19 / Политика 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не смятам, че купуването на изтребителите трябва да бъде дъвка в устата на всеки политик. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ.

Радев: Правителството да направи така, че F-16 да има способности

Във връзка с напрежението между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2 по отношение на изтребителите, Йотова посочи, че няма как да коментира президента, още повече за самолетите. „Не смятам, че купуването на изтребителите трябва да бъде дъвка в устата на всеки един политик“, заяви вицепрезидента и отбеляза, че в случая става дума за много сериозни средства. Йотова отчете, че когато става въпрос за интереса на страната, особено навън, различия няма. „Иначе няма нищо да има различни мнения, в различните институции и нека най-добрите решения за България да се раждат в тези спорове. Може би такава е моята природа и характер - аз съм привърженик на по-спокойния тон“, посочи още вицепрезидентът.

Росен Плевнелиев: Радев прави всичко възможно, за да раздели ЕС

На въпрос защо БСП е загубила изборите и какъв е изводът от евровота, Йотова коментира: „Ще прозвучи малко странно, но аз имам малко по-друго мнение по тези въпроси. Хората искат да знаят истината за корупционни процеси, и за апартаменти, и за всичко останало. Искат да я знаят от органите, които трябва да се грижат за това. Да, политическите партии и опозицията трябва да подсказват тези теми, да ги налагат в публичното пространство. Всичко е въпрос как го правиш. За мен левия човек винаги е човек, който излъчва надежда, който уважава човешки ценности, колкото и да девалвира това понятие, който се бори за социална справедливост далеч от езика на разделението и омразата“.

Може да платим новите изтребители накуп, смята финансовият министър

Във връзка с предстоящия местен вот, Йотова посочи, че не бива да се прави знак за равенство между всички видове избори. „Явявала съм се доста пъти на европейски избори. Местните избори са нещо много специално. Тогава по места надделяват други интереси. Неслучайно българският законодател е дал възможност да се правят местни коалиции. Ще бъде различно“, каза Йотова. По думите ѝ хората искат спокойствие. „Биха заложили на този, който дава перспектива за мястото, в което живеят и най-вече за децата ни. Не е клише, останахме твърде малко и всяко едно семейство иска някой да направи така, че детето му да остане в България“, допълни вицепрезидентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама