Жълт код за опасни жеги в цялата страна

06:30, 02 юли 19 25 898 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник ще бъде още по-горещо. Температурите следобед ще превишат 35 градуса, затова важи код жълто за високи температури в цялата страна.

Времето ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 34 и 39 градуса в по-голямата част на страната. По-ниски ще бъдат дневните стойности по Черноморието - около 30 градуса. Там ще духа бриз.

По Черноморието ще бъде подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево и топло. Ще духа до умерен южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса.
 
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1200 м ще бъде около 28 градуса, на 2000 м - около 22 градуса.

Специалистите съветват да се избягват престоят директно под слънчевите лъчи в часовете около и след обяд и физическите натоварвания. Проветрявайте помещенията през нощта и рано сутрин.

В сряда ще се задържи горещо, с максимални температури 34-39 градуса. Ще бъде слънчево, но по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления и градушки.

Вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, до вечерта ще се обърне от север-североизток и с него в четвъртък температурите ще се понижат, като максималните ще бъдат предимно между 29 и 34 градуса. Въздушната маса над страната ще е неустойчива. Над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакват се локални интензивни извалявания и градушки, с по-голяма вероятност в Северна България и планинските райони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама