Как да се справим с мускулната треска

08:30, 06 юли 19 25 1463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плажните почивки са съвсем близо и ако искаме да сме в добра форма за тях, вероятно още тренираме усилено. Да, тяло не се прави за няколко седмици, но в желанието ни да постигнем именно това, често прекаляваме с натоварването. А един от резултатите е неприятната мускулна треска.

Има няколко прости съвета за това как да я избегнем и да се справим по-лесно с нея.

След усилена тренировка първото нещо, което искаме да направим, вероятно е да легнем и да си починем. Но преди това е добре да си вземем студен душ или още по-добре - студена вана.

В много съблекални на професионални спортисти има вана с лед, в която те се потапят за 10-20 минути след физическо натоварване. Тази процедура, която ни изглежда повече като мъчение, всъщност е начин за мускулно възстановяване.

Плодове

Черешите и ананасът са перфектен избор, ако сме прекалили с тренировките и усещаме болки в мускулите. Тези плодове са богати на ензима бромелаин. Той има силен противовъзпалителен ефект, по-силен дори и от на повечето лекарства, които приемаме за тази цел.

Протеин

Ако спортуваме активно, знаем колко е важен той за режима и крайните резултати, защото спомага за изграждането на мускулна маса. Е, помага и за облекчаване на мускулната треска.

Движение 

Дори цялото тяло да ни боли, не бива да ограничаваме физическата си активност. Лека тренировка ще подобри циркулацията на кръвта, с което ще  облекчи напрежението в мускулите и ще ускори тяхното възстановяване - заради повечето полезни вещества и кислород, които ще достигнат до тях. Разходка в парка или каране на колело за час е напълно достатъчно за целта.

Вода

Когато сме се претоварили с тренировката, трябва да пием по-голямо от обичайното количество вода. Причината е, че между болката в мускулите и дехидратацията има директна връзка.

Когато тренираме, от мускулите ни се отделят токсини. А водата е таз, която помага на бъбреците и на черния дроб да работят правилно и да детоксикират организма, пише Bright Side.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама