Оставиха за постоянно в ареста шофьора, карал 55 кг хероин

17:50, 01 юли 19 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският окръжен съд наложи постоянен арест на 47-годишният мъж, който беше засечен при рутинна проверка на полицаи на кръговото кръстовище до хотел "Мираж" в Бургас.

Униформените претърсили микробуса, след като се усъмнили в неадекватното поведение на шофьора, който се оказал дрогиран с меамфетамин, обясни шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Задържаха 55 кг хероин в района на Бургас (ОБНОВЕНА)

Мъжът пътувал в посока София, когато бил спрян за проверка. Микробусът бил негова собственост. Според комисар Калоянов по първоначални данни чистотата на открития хероин възлизала на около 50% и е най-голямото количество дрога, задържано от полицията в Бургас тази година.

При щателното претърсване на возилото полицаите открили 110 пресовки херорин, скрити в двойно дъно. По цени на българското съдопроизводство дрогата възлизала на стойност между 2 и 5 млн. лв., а на свободния пазар тя е многократно повече, каза прокурор Георги Чинев.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев съобщи, че законът предвижда наказание от 5 г. до 15 г. затвор и глоба от 20 000 лв. до 100 000 лв. по повдигнатото обвинение за държане с цел разпространение на високорисков наркотик. Освен това мъжът ще бъде съден и за това, че е карал дрогиран.

По делото ще бъдат направени и физико-химични, ДНК и други експертизи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама