Божидар Лукарски: Не съм против коалиция с ГЕРБ

18:35, 01 юли 19 / Политика 25 1026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Не съм против коалиция с ГЕРБ като цяло, аз съм против начина, по който това се случва'', това коментира в ефира на bTV бившият министър на икономиката и бивш лидер на СДС Божидар Лукарски.

Според него СДС не бива да върви след управляващата партия като "магаре без признаци на живот". По думите му отношението към партията е като към безгласен придатък.

''Трябва да си променим отношението, което е вътре в СДС, а именно - безгласно към ГЕРБ, макар и бидейки по-големият политически субект и да е естествено да бъдем в коалиция с такъв партньор, който е част от ЕНП'', смята Лукарски.

По думите му СДС не излъчва никакви послания и няма никакви критика и никакъв глас по отношение на ГЕРБ.

„И единственото, на което разчита, са котерийни борби между някакви личности, които по волята на силните в ГЕРБ да попаднат в гражданската квота за съответен избор като кандидат, какъвто и беше случаят с Александър Йорданов”, смята Лукарски.

Относно подписаното споразумение между ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евровота Лукарски коментира отново, че е бил против. Той заяви, че не може да си обясни и как е станало така, че Йорданов е станал евродепутат, а реално СДС не са се явявали на избори.

''Как е попаднал в листите на ГЕРБ, за да стане евродепутат, защото това не беше волята на по-голямата част от УС на СДС'', каза Лукарски.

Според него е станало по волята на Цветан Цветанов, защото с Йорданов са били близки.

"Има бъдеще на тази коалиция с ГЕРБ, но трябва да има друг облик СДС, ние носим марката и романтиката от близо 30 години промени и имаме видимо участие в тях. С ГЕРБ имам повече пресечни точки, отколкото, например с „Да, България”, със сигурност нямаме пресечни точки със Зелените", каза още бившият лидер на СДС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама