Иран: Ако САЩ ни нападнат, Израел има 30 минути живот

09:22, 02 юли 19 / Свят 25 993 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако страната ни бъде нападната от САЩ, Израел има 30 минути живот. Това е казал председателят на комисията по ядрените въпроси на иранския парламент Моджтаба Зонур, предаде РИА Новости.

Иран против споразумението за дългосрочно сътрудничество на ОПЕК+

По думите на депутата Ислямската република има значителен военен потенциал. Според Зонур американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация са били много добре осведомени за могъществото на  близкоизточната държава. "Всичките 36 бази на САЩ се намират под наше постоянно наблюдение", посочил е още той.

Китай ще внася ирански петрол, въпреки заплахите на САЩ

Зонур е допълнил, че евентуално нападение над Иран ще се превърне в катастрофа и за Америка, и за нейния основен съюзник в Близкия изток. "Ще изтрием образуванието на ционистите (както Техеран нарича еврейската държава) от лицето на Земята за половин час", е заявил депутатът.

Радикалите от ивицата Газа изстреляха 90 ракети срещу Израел

Зонур е определил изявата на Тръмп за отменянето на атаката срещу Иран половин час след заповед за нападението политически блъф. "Ако американците са били убедени, че тази операция би била успешна, те нямаше да я отменят", категоричен е бил той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама