Над 100 лекари във Видин се канят да напуснат болницата завинаги

10:30, 02 юли 19 / Общество 25 595 Topnovini

Над 100 човека от болницата във Видин се заканват да напуснат работата си в резултат на методиката на министър Кирил Ананиев. Медиците от Северозапада протестират срещу предложението да се затварят отделения, като според тях това е посегателство върху здравните права на пациентите в бедните региони.

В края на миналата седмица те подадоха колективна оставка – вид предупреждение, чийто краен срок е до септември. Освен тях, медиците във Враца също протестират.

Ананиев: Няма да бъдат закривани работещи отделения в болниците във Видин, Враца и Монтана

„Методиката на министър Ананиев може би ще проработи, но за големите софийски клиники и болници. Няма почва и не би била ефективна в нашите условия. Подкрепяме колегите от Враца, които са в същото положение като нас. Ние сме на един и същи хал, с единствената разлика, че ние сме с получили заплата за предходен месец, а врачаните не са получили даже и това”, коментира д-р Владислава Славова.

Обмислят преструктуриране на медицинските дейности в Северозападна България

Заради критичната ситуация в здравеопазването в Северозапада, много от лекарите са принудени да работят на две места, а някои дори да се занимават с коренно странични дейности, като например работа на морето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!