Валентин Попов, СФСМВР: Ще протестираме на 5 юли

11:11, 02 юли 19 25 1001 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестът ни ще съвпадне с празника на МВР на 5 юли. Това каза председателят на СФСМВР Валентин Попов на пресконференция, предава я „Фокус“.

СФСМВР е съорганизатор на протеста със Синдиката на служителите в затворите. Те също са много важна част от сигурността на държавата и са подложени на същите изпитания", посочи той. "Благодаря, че в двадесет протеста сме били рамо до рамо с колегите и сме били подкрепяни от КТ „Подкрепа“, коментира Попов.

Полицаи и надзиратели готвят протест за възнаграждението за нощен труд

„Дадохме шанс от повече от година и половина на държавните мъже в диалог да се вземе правилното решение. Тъй като такова решение не се взима, решихме с тези протестни дейности, които ще започнат на петък, да дадем тласък на разговорите“, обяви председателят на синдиката. "Като първа стъпка за определяне на минимума за допълнително възнаграждение за нощен труд, бихме приели за добър жест от левче нагоре", каза той и обърна внимание, че България е единствената страна на Балканите, която няма колективен трудов договор.

"Ние като организация нямаме право да се присъединяваме към големи синдикални федерации“, изтъкна Валентин Попов. Протестът се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите, заедно с КТ „Подкрепа“ под надслов „За достойни условия и заплащане на нощния труд“. Протестът ще започне в 14.00 часа пред Министерски съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама