Йорданка Фандъкова: Над 2000 деца са преминали обучение за ситуация на буря от началото на годината

11:55, 02 юли 19 25 1019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само от началото на тази година до момента, на обучение при ситуация на бури са преминали над 2000 деца от 3 и 4 клас в столицата. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на учение в ситуация на буря, предаде„Фокус“.

„Важното предизвикателство и много важна задача е обучението на населението. Това се случва с училищата и детските градини тук на терен. Миналата година бяха около 1 800, но тук ще можем да обучим още много деца“, заяви Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че се подготвят и филми за прожекция по тази тема. „Предстои да пуснем за прожектиране 3 филма до тази есен. От 1 август ще разпространим филм за горски пожари, който сме изработили заедно с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и главен комисар Николай Николов. След това предстоят още два филма наесен да пуснем. Ще разчитаме на медиите, на училищата и детските градини, както и на други източници на информация“, отбеляза столичният кмет.

По думите й филмите ще бъдат излъчвани и в столичния градски транспорт.

„Много е важно да сме подготвени. Климатичните промени са факт и виждаме през ден, че имаме ситуации. Само преди няколко дни за половин час на територията на града паднаха над 60 л./кв. м. дъждове. Ясно е, че и мрежата трябва да е подготвена, но природата е по-силна от нас. Трябва да сме подготвени и за реакция“, каза още тя.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама