Илир Мета предлага предсрочни президентски и парламентарни избори

14:29, 02 юли 19 / Свят 25 987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Албанският президент Илир Мета предложи провеждане на предсрочни парламентарни и президентски избори в Албания на 13 октомври, за да се преодолее политическата криза в страната. Това е на същата дата, на която той насрочи местните избори с указ.

„На 13 октомври предсрочни и парламентарни, и президентски избори. Аз ще се кандидатирам за президент с тези правомощия. Еди Рама и Социалистическият парламент, които не ме искат, нека предложат кандидат, който искат. Това е пътят, който ще разреши тази, за съжаление, ужасна криза“, заяви Мета на пресконференция.

Той добави, че никога не е искал от Рама да напусне премиерското място, но че винаги е бил ангажиран с намирането на решение на кризата, защото, както той каза, няма започване на преговори за членство в ЕС без участието на опозицията в изборите, пише БГНЕС.

В Албания социалистите взеха в ръцете си и местната власт

Мета изтъкна, че предложението за предсрочни избори е негова идея, но ако Рама има друго предложение за излизане от кризата, той е добре дошъл да го обяви публично.

„Не ме интересува кой ще спечели, Баша или Рама, но не искам Албания да бъде губеща поради играта на политици и посланици“, подчерта Мета.

На пресконференцията той обяви, че ще оповести съобщенията, с които му се е заканвал Рама. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама