БСП пое ангажимент към земеделските производители в Кюстендил

15:50, 02 юли 19 / Политика 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борса с гарантирани изкупни цени и предприятие за преработка на череши е ангажиментът на БСП към земеделските производители в Кюстендил.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Кюстендил, предаде „Фокус”.

Корнелия Нинова: Валери Жаблянов остава депутат от БСП

По думите й черешопроизводителите са споделили факта, че продукцията им се изкупува на цени между 60 и 80 стотинки за килограм, а берачите получават по 50 стотинки за килограм. „Много е притеснително това, което споделиха, че много от тях ще се откажат да отглеждат череши, ще си търсят друго препитание, че ще напуснат региона. Това е един изключително доходоносен сектор за региона, а и за българската икономика, но ще го загубим поради липса на политика и на подкрепа към тези хора от страна на държавата”, заяви Корнелия Нинова.

Изпълнителното бюро на БСП ще проведе изнесено заседание в Кюстендил

По думите й посоченият ангажимент ще бъде поет от страна на кандидатите за кметове. „С постигането на тези две цели ще гарантираме, че ще запазим поминъка на хората, че ще има доходи за тях и приходи в държавата от това производство и най – вече да задържим тези хора тук в региона, а не да напускат страната”, отбеляза Корнелия Нинова.

По думите й принципното решение на Националния съвет на БСП и на ръководството е всяка общинска организация да решава по места с кого ще си партнира на предстоящите местни избори. Общинската организация трябва да се събере и да реши този въпрос.

Относно отстраняването на Валери Жабрлянов от Изпълнителното бюро на БСП, Корнелия Нинова посочи, че той остава депутат от района. Решението касае партийната структура, но не засяга правомощията му като депутат. „При предложението за освобождаването му от изпълнителното бюро бяха изтъкнати аргументите за това. Те са чисто партийни, нямат нищо общо с депутатската му работа”, каза Корнелия Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама