Младен Маринов благодари на Йорданка Фандъкова за създадената база за реакции при кризисни ситуации

18:10, 02 юли 19 / Политика 25 1168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър Маринов благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова за създадената база, на която могат да се провеждат съвместни практически занятия за реакции при кризисни ситуации.

Йорданка Фандъкова: Над 2000 деца са преминали обучение за ситуация на буря от началото на годината

''Ежедневната ситуация в столицата налага пълна координация между СДВР и Столична община. Свели сме нивото за реакция до най-ниското време, наистина с Красимир Димитров - директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община работим от дълги години, така че добре познаваме възможностите и на двете структури – и на МВР, и на тази дирекция''.

Министър Младен Маринов благодари сърдечно на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за разбирането и развитието на дирекцията, която може да служи като работещ модел и на други общини.

''Тази структура не е създадена от емпирични изследвания, а е наложена от практиката и облечена нормативно'', допълни вътрешният министър.

Маринов: Заплащането на нощния труд на полицаите може да стане по-високо от следващата бюджетна година

''Днешното учение ни показа възможностите за реакция в реална критична ситуация. Видяхте как действат екипи от различни институции, някои от тях са частни – като електроснабдяване, водопреносната система, но всичките в дадена ситуация трябва да работят в синхрон. За това се изисква обща воля, добра работа на ръководителите на структури и оперативност на тези, които работят на терен, и които организират групите''.

Министър Маринов подчерта, че е изключително важно да се отделят време и сили за обучение както на децата от най-ранна възраст, така и на населението, защото в кризисна ситуация подготовката и действията на институциите и придобитите знания на  хората ще минимализират щетите от дадено бедствие.

''Столичната община е единствената, която изгради собствен полигон за обучения за реакция при различни ситуации земетресения, наводнения, химически атаки и други проблеми. Днешното обучение на терен, в реална обстановка ни показа нивото на координация  между различните служби'', заяви Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на министъра на вътрешните работи и на директора на ГДПБЗН за постигната отлична координация с органите на МВР и СДВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама