Среща с автограф от Иван Костов се състоя в София

19:05, 02 юли 19 / Култура 25 3547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среща с автограф с бившия министър-председател на България в периода 1997-2001 г. Иван Костов се състоя в столична книжарница, предаде БГНЕС.

Събитието се организира по повод огромния интерес към книгата на Костов „Свидетелства за прехода”.

Иван Костов споделя своите „Свидетелства за прехода“ в мемоари

Мемоарите излязоха от печат през април 2019 г.  В книгата Иван Костов отделя най-голямо внимание на страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г.

По този начин 47-ият премиер създава важен исторически документ, даващ началото на нов необходим, макар и болезнен разговор за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България, отбелязват издателите от „Сиела“.

При представянето на мемоарите през април Костов отбеляза, че това не е само книга, това е едно сърдечно признание. Най-голямата горчивина за него, описана сред страниците, е онзи момент, в който огромна част от хората от онова време, допринесли за успехите в различни аспекти, са загърбили постигнатото.

“Мемоарите ще разсърдят посткомунистическото общество – хората, които не можаха да се разделят с комунистическите си възгледи и да приемат прехода”, убеден е бившият политик. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама