Депутътът от БСП Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си

10:48, 03 юли 19 / Политика 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутътът от БСП проф. Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си. Това потвърди той пред журналисти в Народното събрание, съобщава Агенция "Фокус". 

Сотир Цацаров внесе в НС искане за сваляне имунитета на Георги Михайлов

„Получих документите от деловодството. Моите адвокати ще направят проверка.Това се случва за втори път. Както казах и предния – не считам, че съм нарушил законите на републиката“, поясни проф. Михайлов.

Той каза, че е дал всичките си сили за укрепването и работата на здравното заведение, което е ръководил като изпълнителен директор.

„Всички мои имотни декларация отразяват данъците, които съм плащал. Аз не плащам данъци от 1 или 2 години, а от много години. От 7 години съм регистриран по ДДС“, допълни още той.

Депутатът беше категоричен, че не е извършил нищо незаконно и ще използва всички средства, за да докаже правотата си. 

В началото на месеца главният прокурор Сотир Цацаров за втори път поиска от Народното събрание разрешение за започване на разследване срещу народния представител от БСП Георги Михайлов за извършено от него данъчно престъпление.

В края на миналата година Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на "СБАЛХ" ЕАД. От това били нанесени щети на предприятието за 164 106 лв. Михайлов сам е дал съгласие да бъде разследван и на 26 юни беше обвинен в безстопанственост и му бе наложена парична гаранция в размер на 15 000 лв.

В хода на разследването, възложено на НСлС, са събрани и доказателства за извършено от Михайлов данъчно престъпление, достатъчни за второ обвинение. Поради тази причина главният прокурор сезира повторно НС с искане за снемане имунитета на народния представител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама