Борисов: Започват проверки на лекарите за издадени болнични листа

12:39, 03 юли 19 / Политика 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Започват проверки на лекарите, които издават болнични листа'', съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Бойко Борисов: Икономиката продължава да излиза на светло

Борисов съобщи, че за миналата година са издадени близо два милиона болнични листа, а само за първата половина на тази година броят им надхвърля три и половина милиона листа, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Премиерът Бойко Борисов призова всички медици, които издават болнични, да внимават много, защото държавата се е заела с подозрителния им скок на 3,5 млн. срещу 2 млн. за миналата година.

"И нещо, което много ме тревожи - болничните са над 3,5 млн. Това е страхотен бич за работодателите. Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични листове. Това са милион и половина повече заболели, което няма как да е истина", заяви Борисов по време на представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за борбата с контрабандата. 

Според премиера "големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди".

"Никак не ми е приятно да арестувам доктори и медицински лица, защото всички ги уважаваме, но призовавам да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели", апелира премиерът, като напомни за акциите срещу измамите с ТЕЛК с коментара: "виждате какви безобразия се правят там".

"Толкова много искания има за повишаване на доходи и заплати, че всеки лев е важен да влезе в бюджета. Така че, правим го със сърце и душа, защото ни трябват парите", обобщи Борисов по повод засилените комплексни мерки за борба с незаконната търговия на цигари.

Премиерът на няколко пъти благодари на главния прокурор, както и на МВР, службите и финансовия министър, за координираните им действия, които свели до нищожно ниски нива контрабандата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама