От началото на годината са задържали 11 тона нарязан тютюн

12:45, 03 юли 19 / Политика 25 990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на годината сме задържали 11 тона нарязан тютюн, а за 2018 г. заловеният канабис е 110 тона. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при представяне на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Рязаният тютюн досега е 11 тона и половина от ГД „Гранична полиция“. Всяка сряда като се събираме с главния прокурор, с директори на дирекции, с НАП и "Митници", първото, което докладват е колко незаконни цигари са задържали и колко тютюн. За миналата година сме задържали 110 тона канабис“, посочи премиерът.

Контрабандните цигари са паднали до 3,8%

Борисов коментира, че аплодира неправителствения сектор затова, че помага в тази тема. „Тези резултати са заради волята на правителството и на главния прокурор, на прокуратурата“, добави Борисов.

Премиерът се позова на резултатите, които отчита АИКБ за нивата на сивата икономика.Според премиерът  светлата част на икономиката се повишава до рекордните 79,1 пункта.

„Фалитът на КТБ и политическата нестабилност през 2014 г. доведе до повишаване на индекса“ добави премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама