България ще си сътрудничи с Европейската агенция за авиационна безопасност

13:40, 03 юли 19 25 933 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков проведе среща с генералния директор на Европейската агенция за авиационна безопасност Патрик Ки. Срещата е по покана на министър Желязков и е част от мерките за гарантиране безопасността и опазването на околната среда в сектора на гражданската авиация в България.

Росен Желязков и Патрик Ки се договориха да бъде подписан меморандум между българските власти и Европейската агенция за авиационна безопасност, който да съдържа мерките, които ще бъдат предприети за подобряване на дейността на въздухоплавателната ни администрация. Двете страни ще създадат и управителен комитет (steering committee), чиято задача ще бъде да следи за изпълнението на начертаните мерки.

Патрик Ки разговаря и с главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев като двамата обсъдиха актуални въпроси от дейността на дирекцията.

Директорът на Европейската агенция проведе среща и с генералния директор на Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (РВД) Георги Пеев. Двамата обсъдиха развитието на авиационните дейности в България, европейските инициативи в областта на безопасността на въздухоплаването (вкл. използването на безпилотни летателни системи) и други теми от взаимен интерес.

Георги Пеев подчерта, че РВД винаги поставя на първо място безопасността на полетите и работи усилено за подобряване на ефективността на процесите в контекста на нарастващия трафик, с цел предоставяне на висококачествени услуги на ползвателите на въздушното пространство на страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама