Полицейска акция в главната квартира на „Рено“ заради сватбата на Гон

15:00, 03 юли 19 / Свят 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френски полицаи проведоха операция в главната квартира на „Рено“, свързана с разследване на разточително сватбено тържество, организирано от бившия шеф на компанията Карлос Гон в двореца Версай.

Съпругата на Карлос Гон търси помощта на Доналд Тръмп

Служители, които отговарят за разследване на корупция и финансови престъпления, претърсиха централата на “Рено“ в предградието в западна Париж, съобщи източник, близък до разследването, пише БГНЕС.

Говорител на "Рено" потвърди, че операцията е в ход и заяви, че компанията "изцяло сътрудничи с властите".

Бившият шеф на Nissan е под гаранция от 4.5 млн. долара

Гон, бившият бивш шеф на „Рено“ и японския му партньор „Нисан“, който очаква съдебен процес в Япония по обвинения в финансови нарушения, нае целия дворец Версай, когато се ожени през октомври 2016 г.

Той е заподозрян в неправилно използване на разкошния дом на "краля слънце“ Луи XIV в замяна на спонсорска сделка между двореца, който е собственост на държавата, и „Рено“.

Версай отказа получаването на обичайната 50 000 евро наем за сватбата, което може да е довело до злоупотреба с фирмени ресурси, както и укриване на данъци, ако ползата не е обявена на френските власти.

През юни полицията претърси дома на Гон извън Париж за доказателства по разследването.

65-годишният бивш автомобилен шеф беше арестуван в Япония през ноември, когато слезе от частния си самолет на летище Токио.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама