Кметството в Париж призова туристите да карат велосипеди

15:30, 03 юли 19 / Свят 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристическите автобуси вече няма да бъдат допускани в центъра на френската столица, заяви в интервю за вестник „Паризиен” първият заместник-кмет на Париж Еманюел Грегоар, пише БГНЕС.

Той отбеляза, че парижани се притесняват, че туризмът причинява неудобства. "Вече не искаме пълна анархия с туристическите автобуси в Париж. Ще създадем спирки за паркиране, така че автобусите да спират преди да влезат в центъра на Париж. Автобусите в центъра на града вече не са добре дошли", каза заместник-кметът.

В отговор на забележката на интервюиращия, че това е "радикална мярка", Грегоар отговори, че туристите могат да използват други транспортни средства, например обществен транспорт.

Той отбеляза също, че всеки трябва да "адаптира професията си към нуждите на града". Така че, според официалните лица, туристическите водачи трябва да „развиват работата си”. Той намекна, че туристите могат да се движат из града с велосипеди или да ходят пеш.

В същото време Грегоар увери, че той не е против груповия туризъм като цяло, тъй като той е "необходим за възрастните хора”, но тези туристи също ще трябва да се адаптират към градските ограничения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама