Младен Маринов инспектира работата на служителите на ГКПП-Кулата

20:05, 03 юли 19 25 1389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър Младен Маринов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов и директорът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков инспектираха действията на граничните служители във връзка с натоварения трафик на ГКПП-Кулата.

Маринов обясни, че още миналата събота директорът на ГДГП е бил на място с оглед набелязване на мерки, които да оптимизират действията на граничните служители.

''Освен осигуряване на допълнителен състав, са използвани и възможностите на Дирекция КИС-МВР, с помощта на която са осигурени допълнителни модули, даващи възможност за обслужване на терен. Разбирам, че всички пътуващи са затруднени, но да не забравяме че не трябва пропуските на контрола да застрашават националната сигурност'', заяви категорично вътрешният министър и припомни, че на граничния пункт бяха открити укрити в товарен автомобил мигранти. 

Задържаха полски гражданин на ГКПП ''Кулата'' за нелегален превоз на мигранти

''Ще направим всичко възможно  да облекчим трафика през граничните пунктове, има допълнителен състав, работата ще е на самото тресе, отделно екипи при възможност ще извършват разделяне по  трасета за български и граждани на европейските страни и едно – за пътуващите от трети страни'', допълни главният секретар на МВР.

''Колегите ще работят отвън с мобилни устройства и ще обработват по няколко автомобила. Автобусите ще бъдат отделяни и след проверка с  устройствата на място, те ще преминават директно през граничния пункт''.

Около километър е опашката от чакащи автомобили на "Кулата", на "Маказа" и "Илинден" трафикът е обичаен

Той призова пътуващите през граничния пункт да носят всички необходими документи и да ги представят накуп на проверяващия граничен полицай.

''При такава организация проверката протича за не повече от 10-15 секунди, колегите са достатъчно опитни, много бързо разпознават подправените документи'', увери главен комисар Иванов, който днес се убеди в това на място.

Главният секретар на МВР  уточни, че в сравнение със същия период на миналата година трафикът само през ГКПП-Кулата се е увеличил с 25 % , а  65 % от пътуващите са били с деца - малолетни и непълнолетни.

Заедно с вътрешния министър на граничния пункт бяха  директорите на ОДМВР – Благоевград   и Кюстендил - старши комисар Дойчин Дойчинов и старши комисар Елиан Стамболийски, директорът на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандаджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама