Трети фалстарт на делото срещу лекаря, убил крадец в гаража си

11:50, 04 юли 19 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трети път днес беше отложено разпоредителното заседание срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март миналата година застреля рецидивиста Жоро Джевизов-Плъха, влязъл да краде в имота му.

Този път причина за фалстарта беше заболяване на адвоката на Надежда Стоева, с която убитият е живял на семейни начала и има малолетен син от нея, предаде „24 часа”.

Вчера защитникът й Денис Хюсеин, е депозирал в окръжния съд в Пловдив пълномощно, подписано от Стоева, както и молба за отлагане на разпоредителното заседание по уважителни причини. Той е помолил и да му бъде даден срок да представи необходимите документи за това. Съдия Весела Евстатиева насрочи делото за 18 юли, като изрично подчерта, че на адвокат Хюсеин ще бъде наложена глоба 1000 лева, ако не разполага с необходимите документи за отсъствието си днес.

Пак отложиха делото срещу лекаря, обвинен в убийството на Жоро Плъха

Доктор Иван Димитров запази мълчание пред журналистите. Каза само, че е благодарен за подкрепата на колеги, близки и приятели. 

Той е обвинен в убийство на Жоро Плъха при превишаване на пределите за неизбежна отбрана, както и за незаконно притежание на пистолет "Валтер" и 17 патрона.

„Синът ми не е влизал в имота на доктора, за да краде. Той си е минавал по улицата и д-р Димитров го е застрелял. Има записи от камера”, коментира пред журналисти майката на убития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама