Нинова към управляващите: Пускате бизнеса в политиката

12:15, 04 юли 19 / Политика 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Умишлено искате да пуснете бизнеса в политическия живот". С тези думи лидерът на БСП се обърна към управляващото мнозинство по време на дебатите за намаляването на партийната субсидия.

Субсидиите за партиите скараха депутатите

„Ще изтъкна едно противоречие на тези, които решавате това – ДПС и ГЕРБ. Патриотите са ви смокиново листо. Само преди два месеца обяснявахте на нас и българския народ, че трябва да опростят задълженията на мюфтийството, да се спре външното финансиране и да им се даде държавна субсидия, за да няма външно влияние върху религиите в България. С кои аргументи днес отваряте външното финансиране за партиите?“, попита Нинова от трибуната, цитирана от БГНЕС.

Според лидера на БСП всички партии в парламента, освен левицата, са влезли в сговор по този закон. Нинова се усъмни и в мотивите на управляващите, че намаляването на държавното финансиране на партиите се прави, за да се отговори на желанието на 2,5 млн. българи, изразено на провелия се през 2016 година национален референдум. „Близо 2 млн. българи искат да им бъдат преизчислени пенсиите. Ние многократно го предлагахме, но мнението на пенсионерите за вас няма значение“, смята Нинова.

Депутатите вкараха точката за намаляване на субсидиите на 1 лв. в дневния си ред

Тя определи днешните парламентарни дебати като „надцакване по популизъм“ и подчерта, че всички признават факта, че намаляването на субсидията и възможността за отворено финансиране ще увеличи риска от чуждо влияние върху политическите сили.

„Няма никакви ограничения. Целият свят може да идва и да инвестира в българските партии. Тези партии на кого ще бъдат верни? На тези, които ги издържат или на избирателите, които са ни изпратили тук?“, настоя за отговор Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама