Искат отстраняване на кмета на Ямбол заради нередности с европроекти

13:40, 04 юли 19 25 1848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Граждански и екологични сдружения от Ямбол сигнализираха за нередности при изпълнението на европроекти. На пресконференция в Сливен представители на Инициативен комитет "Да спасим град Ямбол от кмета", Движение с екологична насоченост /ДЕН/ и Гражданско сдружение "Ние за Ямбол" представиха отворено писмо до президента, министър председателя и главния прокурор. В него те сигнализират за злоупотреби с европейски средства, некачествено изпълнени проекти, укриване и унищожаване на документи и др., предаде БТА.

По думите на инж. Мариета Сивкова, регионалното депо за отпадъци в землището на село Хаджидимитрово не работи в нормален, а в авариен режим, капацитетът му е изчерпан и там пет общини депонират незаконно битови отпадъци. Имало опасност за замърсяване на природата.

Друг емблематичен за града обект - Безистена, е бил ремонтиран, но имало проблем с устойчивостта на сградата и бил опасен за посетителите. Инж. Иван Кърцъков алармира за конструктивни проблеми при две ремонтирани сгради на детски заведения, които по думите му, са опасни. Инж. Каньо Канев заяви, че откритото писмо е към правораздавателните органи, които трябвало да отстранят кмета Георги Славов, заради редица злоупотреби.

Според представителите на сдруженията налице са схеми, които източват европейски средства, като накрая гражданите плащат за наложените корекции.

"Обектите "Регионално депо" и "Безистена" са приети от държавна приемателна комисия, проверявани са многократно", каза кметът на Ямбол Георги Славов. Депото е законно и работи нормално, като ако е имало нарушение на параметрите, то е било при екстремни ситуации, като например проливни дъждове. Гражданите и гостите на града могат да са спокойни и да посещават една от емблемите на Ямбол - Безистена, който е вероятно най-проверявания обект и не са констатирани никакви нарушения, посочи той.

По думите на Славов, обвиненията са неоснователни, чисти лъжи и манипулативно представена информация, като ги свърза с предстоящите местни избори и опит да бъде компрометиран той самият и партия ГЕРБ в Ямбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама