Разбитата фабрика представлявала цял завод, арестувани са 11 души

16:41, 04 юли 19 25 2647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали.'' Това обяви току-що премиерът Бойко Борисов, който е на място в нелегалния цех, който се намира между Пловдив и село Труд в индустриалната зона, цитиран от ''24 часа''.

Разбиха фабрика за нелегални цигари в Пловдив

''Мястото е окупирано от полиция и жандармерия. Арестувани са 11 души, а готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева'', поясни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Според главният секретар на МВР месечно щетите от тази фабрика за бюджета са между 15- 20 млн. лева.

На практика днес службите са разбили 2 фабрики - първата в Ръжево Конаре, където се е рязал тютюнът, а след това се е прекарвал към втората в село Труд и тук са се правили цигарите. Над 1000 кашона е задържаната продукция, която е с гръцки надписи.

"Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар или за нашия", посочи Борисов. Според Гешев по анализи на производители между 10 и 15% от намерените тук незаконни цигари се държи от фабриката край село Труд. Те са с марките Мурати и Роял.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама