Младен Маринов: Акцията в Труд е подарък за цялото общество

19:45, 04 юли 19 / Общество 25 517 Topnovini
1
2
3
4
5

По-рано днес прокуратурата проведе спецакция срещу мрежа за нелегални цигари в с. Труд и Граф Игнатиево, Пловдивско. Разбита е фабрика, която е произвеждала фалшиви цигари. До този момент са арестувани 12 души, а готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева.

Разбиха фабрика за нелегални цигари в Пловдив

„Акцията в Труд е подарък за цялото общество“, така я определи вътрешният министър Младен Маринов, който присъства на тържество по случай 140 г. от учредяването на МВР, предаде БГНЕС.

Борисов: Разбитата фабрика за нелегални цигари e ощетявала бюджета с между 15 и 20 млн. лв. на месец

''Тази порочна дейност нанася огромни щети за бюджета. Успехът е съвместен на много служби и най-вече на работата в екип''.

Маринов отказа да даде повече подробности за акцията, тъй като се провеждат следствени действия.

„Когато станем готови и прокуратурата прецени, че може да се изнася информация ще ви информираме“, каза вътрешният министър.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че има още обявени лица за издирване и броят на задържаните ще нарасне.

Разбитата фабрика представлявала цял завод, арестувани са 11 души

„Работата, която предстои да се свърши е огромна. Това са огромни помещения и халета, поточни линии на две места. Има допълнително камион с цигари, който е на територията на Пловдив. Най-вероятно утре ще бъде направен оглед. Едва тогава ще се прецени на колко души и какви обвинения да се повдигнат“.

Фабриката не е работила за българския пазар.

„На място видяхме, че кутиите с цигарите са с гръцки надпис. Но дали са изнасяни за Гърция или са използвани като камуфлаж за заблуда на службите – на територията на България да търсим канал през Гърция, това е въпрос на анализ“, поясни Иванов без да уточнява от кога е работила фабриката.

Вътрешният министър коментира и планирания за утре протест на полицаи заради нощния труд.

„За съжаление и на този празник ще има протести на синдикатите. Знаете, моята позиция, че това е специфичен труд и трябва да се заплаща допълнително. Към момента те получават минимума, надявам се да намерим средства, за да бъде заплащан на нормално ниво. Всичко е въпрос на постъпление в бюджета и на разпределение в самата система“, коментира министърът.

Министърът смята, че МВР е либерална структура и уважава решението на синдикатите да излязат на протест в деня на професионалния юбилей.

„Въпреки, че има проблеми, колегите работят и днешната операция е резултат от денонощен труд“.

Вътрешният министър, председателят на парламента Цвета Караянчева, полицаи и дипломати присъстваха на тържествена церемония по случай 140-годишнината от създаването на МВР. Раздадени бяха над 800 специални плакета. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани