Президентът Радев: Необходима е сериозна организация, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай

09:56, 05 юли 19 / Политика 25 924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необходим е цялостен подход и много сериозна организация в България, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай. 

Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос на журналисти след срещата си с главния изпълнителен директор на китайската туристическа корпорация „Ctrip Corporation“ Джейн Цзе Сун. Компанията е сред водещите туроператори в света и държавният глава посети централата й в Шанхай в рамките на държавното си посещение в Китай.

Радев: С президента Си Дзинпин отворихме нов етап в двустранните отношения

Румен Радев покани Джейн Цзе Сун да посети страната ни заедно със своя екип и да участва в експертна конференция за засилване на партньорството в областта на туризма, което да доведе и до споразумение между компетентните институции на двете държави. По думите на президента българското Министерство на туризма трябва да бъде по-активно и да търси контакт с огромни туристически компании като „Ctrip Corporation“, която е номер едно в света по онлайн платформа и брой активни потребители.

Румен Радев и Си Дзинпин приеха декларация за стратегическо партньорство между България и Китай

Годишно 27 хиляди китайски туристи избират да почиват в България, в сравнение със стотиците хиляди, посещаващи други страни от Централна и Източна Европа, което налага както подобряването на туристическите пакети, така и по-активна реклама. Румен Радев благодари за предоставената възможност от „Ctrip Corporation“ страната ни безплатно да подаде най-атрактивната информация за туристическите услуги, които предоставя България, както и за готовността  й да я включи в своята онлайн платформа.

По-рано през деня българският президент изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на посещението си държавният глава разгледа българския изследователски център във висшето училище, който работи за разширяване на двустранното партньорството в областта на културата и образованието. Университетът е едно от най-старите национални висши училища в Китай. Той е и третият по-големина университет в азиатската страна. Шанхайският университет „Джао Тонг“ си сътрудничи с българския Университет за национално и световно стопанство. Oт януари 2017 г. в УНСС е открит Българо-китайски център за научноизследователски програми и обмен на студенти между България и Китай.

Президентът Румен Радев ще се срещне със Си Дзинпин

Румен Радев подчерта пред студентите, че днес нито една нация, независимо колко голяма и силна е, не може да се справи сама с предизвикателствата на днешния ден. Глобални явления като климатичните промени, сигурността, борбата с бедността и противодействието на тероризма изискват общи усилия и глобален отговор. По думите на президента установяването на стратегическо партньорство между България и Китай е именно стъпка за обединяване на идеи, подходи и действия в името на мира и просперитета. „Голямата задача на лидерите не е за днешния ден, а да прозрат какво ни очаква в утрешния“, посочи Румен Радев и призова младите хора да съхранят критичното си мислене и да отстояват своите идеи. Държавният глава изрази и надежда, че все повече политици ще се срещат със студентите, за да получат и тяхната гледна точка за решенията, които ще определят бъдещето на младите хора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама