Корнелия Нинова издига Кристиан Вигенин за зам.-шеф на парламента?

10:49, 05 юли 19 / Политика 25 1296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП направи промени в ръководството на парламентарната си група.

От постовете си ще бъдат освободени Антон Кутев, досега зам.-председател на ПГ, както и секретаря на групата Кристиан Вигенин, съобщи от трибуната председателят на НС Цвета Караянчева.

Освободиха Антон Кутев от поста заместник-председател на БСП

Според източници от левицата първият е разжалван заради критиките си към соцлидерката за загубата на евровота, особено след отказа й да подаде оставка от лидерския пост в БСП, а вторият се ползва с доверието й и затова ще бъде възнаграден

По информация на Нова телевизия именно по тази причина Корнелия Нинова ще издигне за зам.-председател на парламента депутата Кристиан Вигенин. В момента запазеното място на БСП за заместник на Караянчева е все още вакатно, след като мнозинството отстрани от поста Валери Жаблянов преди година и половина, а социалистите отказаха да посочат негов приемник в знак на протест.

Кутев пък ще остане без ръководния пост в Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите. На негово място начело на комисията ще застане Георги Гьоков. Очаква се поредните рокади в БСП да станат факт още през следващата пленарна седмица.

На мястото на Вигенин и Кутев в ръководството на лявата група влизат депутатите Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Данчев, които стават секретари на ПГ. 

Смените са били гласувани на заседание на ПГ на "БСП за България" на 2-ри юли, става ясно от заявлението до ръководството на парламента, предоставена от зам.-председателя на групата Драгомир Стойнев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама