Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ

12:12, 05 юли 19 25 1641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ.

Емил Кошлуков пред СЕМ: БНТ не може да си позволи скъпи спортни права

В продължение на два дни Съветът за електронни медии изслушва концепциите на шестимата кандидати - Стоил Рошкев, Сашо Диков, Емил Кошлуков, Явор Симов, Сашо Йовков и Никола Тодоров. 

Ето как гласуваха членовете на СЕМ по ред на изказванията им:

Бетина Жотева - Емил Кошлуков

Ивелина Димитрова - Сашо Йовков

Иво Атанасов - Сашо Йовков

Розита Еленова - Емил Кошлуков

София Владимирова - Емил Кошлуков

Кой е Емил Кошлуков

Емил Кошлуков в момента временно заема длъжността генерален директор. Той беше избран на този пост от СЕМ, след като мандатът на Константин Каменаров беше прекратен предсрочно с една година заради влязла в сила присъда за шофиране в нетрезво състояние.

При създалата се форсмажорна ситуация за СЕМ Кошлуков се оказва единственият, който се съгласява да поеме телевизията до провеждането на конкурс.

Емил Кошлуков се явява за втори път на конкурса за генерален директор. Първия път - през 2017 г., се конкурира с Каменаров, който след това го покани в екипа си като програмен директор на БНТ1. През последните две години той беше и водещ на коментарното предаване “Още от деня”. Спря изявите си на малкия екран, след като беше избран за временно управляващ БНТ.

Кошлуков е роден на 26-ти октомври 1965 г. в Пазарджик. В казармата е осъден на 6 години затвор за предизвикване на бунт. През 1989 г. е освободен предсрочно от затвора и армията и започва да учи английска филология в Софийския университет. В периода 1991-1996 г. учи политология в Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Депутат е в 39-ото народно събрание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама