Екстрадират Жоро Шопа от Испания

14:05, 05 юли 19 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Семерджиев
Георги Семерджиев

Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, ще бъде екстрадиран от Испания. Предстои процедурата по връщането му да стартира. Това стана ясно по думите на говорителя на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Той беше задържан в Барселона вчера.

Семерджиев бе арестуван за един ден, когато в дома му в испанския курор Кабрера де Мар бяха открити хотелиерското семейство Арабаджиеви, но после беше освободен.

В Софийската районна прокуратура се води разследване срещу него за укривателство.

Арестът му е извършен от испанските власти по искане за екстрадиция, отправено от Специализираната прокуратура у нас, заради укривателството на бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела.

Арабаджиеви не искат доброволна екстрадиция

В началото на март т.г. издирваните с червена бюлетина от Интерпол съпрузи бяха открити именно в дома на Шопа в Испания. Арабаджиеви са обвиняеми за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Още тогава от държавното обвинение съобщиха, че срещу Семерджиев започва разследване за това, че е спомогнал Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението.

Прокуратурата потвърди: Жоро Шопа е задържан в Барселона

Георги Семерджиев е сред най-приближените на Евелин Банев-Брендо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама