Вучич: Имахме малко, преходно недоразумение със София, ще върнем отличните си отношения

16:47, 07 юли 19 / Политика 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският президент Александър Вучич изрази днес увереност, че след "искрите", които се появиха между Сърбия и България, двете страни много бързо ще се върнат на пътя на отличните отношения и той лично ще се погрижи за това, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Коментар на външния министър Ивица Дачич по повод изказване на българския премиер Бойко Борисов във връзка с Косово и ЕС доведе до извикване на разговор на сръбския посланик в българското външно министерство и на представител на българското посолство в сръбското външно министерство.

В Белград също повикаха българския посланик за обяснения

На пресконференция в Познан Бойко Борисов каза, че бъдещият върховен представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел, чиято страна не признава Косово, трябва да защитава не националния си интерес, а интереса на целия съюз.

Захариева за Дачич: Не може външен министър да се губи така в превода

Това изказване предизвика остра реакция на Ивица Дачич, който заяви, че позицията на Европейския съюз не е, че Косово е независимо, и българският премиер Бойко Борисов, който твърди, че е, трябва да се съобразява с това.

Помолен да коментира ситуацията, Вучич припомни, че България е признала независимостта на Косово и в това е разликата между двете страни, а за всичко останало смята, че те имат добри отношения, които ще продължат да изграждат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама