Албанците масово изгарят паспорти

17:01, 07 юли 19 / Свят 25 906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Масовото отпътуване на албанските граждани от страната е последвано не само от намаляване на работната сила, но и от скорошна тенденция, която вече е в центъра на дебат.

Става дума за изгаряне на паспортите от албанците веднага след като напуснат родината си, което според медиите е следствие от огромното разочарование от безнадеждността на страната.

В социалните мрежи преобладават коментари, че поради идентично разочарование от условията в страната оправдават този акт, но и такива, по-многобройни, че това е национален символ, с когото не бива да се подиграват.

Медиите цитират реакцията на известния активист Генц Сейко, който смята, че "омраза може да се чувства към политиката, но не и към родината".

„Зароди се идиотска тенденция сред онези, които напускат Албания да изгарят паспорта си в знак на протест. Паспортът е на Република Албания, а не на правителството. Като изгаряте паспорта си, изгаряте и националните символи. Вие не мразите Албания. Мразите политиката. Научете се да правите разлика“, казва Сейко.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама