Ангелкова: Ще предложим законодателни промени, предвиждащи по-високи наказания за нарушения по плажовете

18:25, 08 юли 19 / Политика 25 1311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ще предложим законодателни промени, предвиждащи по-високи наказания и санкции за нарушения по плажовете'', това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV във връзка с автомобила, който влезе в морето на плаж „Перла“.

Ангелкова определи като абсолютно недопустимо дори човек да си помисли, че може да кара джип по пясъка.

„Камо ли това, което видяхме. Абсолютно недопустимо и веднага сме наложили глоба на концесионера около 6000 лв., затова че е допуснал това да се случи.

Глобяват концесионера на плаж "Перла", допуснал автомобил до водата

„Всеки един концесионер е длъжен да отговаря за всичко, което касае неговия договори и да не допуска подобни действия“, подчерта тя.

Собственикът на затъналия в морето джип: Нямаше забранителни табели

„За да бъдем още по-строги в това отношение, защото за мен това е изключително важно, веднага ще предложим законодателни промени, които да са свързани с конкретни наказания, административни санкции, по-високи глоби не само за концесионера, а и за самия извършител“, посочи още министър Ангелкова. По думите й идеята е да има превенция.

''Нека не отписваме сезона, още преди началото му обявихме, че ще има спад, като отчетохме ранните записвания'', заяви още Николина Ангелкова.

"Нашите конкуренти Турция, Тунис и Египет имат агресивна политика по отношение на субсидиране за да привличат повече хора на организиран туризъм", обясни тя.

За Гърция министърът обясни, че там плажната ивица е много голяма и затова има повече зони с евтини плажни принадлежности. По думите й цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират между 3 и 5 лева. 

Тя посочи, че на всеки плаж трябва да има табели с цените, а ако липсват глобата е между 5 000 и 10 000 лева. Ангелкова съобщи още, че миналата година 120 000 лева са били глобите само на един плаж.

''Откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи'', посочи Николина Ангелкова и обяви, че е готова да подаде оставка, когато премиерът Бойко Борисов я поиска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама