Съчетания от бетон и вратовръзки, създадени на строителна площадка, излагат в НДК

19:40, 09 юли 19 / Култура и наука 25 345 Topnovini
1

Нестандартната изложба „Мъжката сила“ ще бъде открита на 10 юли в НДК. Неин автор е Георгия Рачева - архитект по професия и дизайнер на мъжки аксесоари - вратовръзки и папионки. Нетрадиционните за модната индустрия материали като стоманобетон, епоксидна смола и арматура ще са среда, в която ще бъде експониран най-наложеният мъжки аксесоар.

Изложбата от 15 скулптори и картини не е създадена в арт ателие, а на строителната площадка на възстановителния комплекс за децата с онкохематологични заболявания до софийското село Опицвет, за който младата архитектка работи.

„Проектът на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е в напреднала фаза и в хода на строителството остават ненужни материали, които реших да използвам“, споделя Георгия, която е с габровски корени.

Вдъхновена от работата си на строителния обект, тя решава да експериментира като съчетае бетона и вратовръзката. Идеята прераства с добавянето и на други материали, използвани в строителството - дърво, смола и арматура. Желанието й е да представи съзидателността на мъжката сила чрез здравината на материалите и красотата на вратовръзките, които тя изработва вече близо три години под марката GIAR.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани