Хърватски министър подаде оставка заради къща за гости

15:40, 09 юли 19 / Свят 25 1013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хърватският министър на държавната администрация Ловро Кушчевич подаде вчера оставка, след като медиите писаха за негови съмнителни сделки с имоти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кушчевич отхвърли твърдения в медиите, че къщата му на остров Брач, която той давал под наем на туристи, не е включена в кадастъра, а парцелът му се води като пасище.

Обвиненията се отнасят за време, когато той е работел в една от общините на острова.

„Аз нося политическа отговорност, за мен е ясно, че това негативно отношение на медиите е в тежест за правителството. Но аз се гордея с работата си“, каза Кушчевич.

По-малкият партньор в управляващата коалиция, либералната Хърватската народна партия - Либерални демократи, настоя за оставката на министъра.

Управляващата коалиция има крехко мнозинство в парламента и всеки спор между консервативната Хърватска демократична общност и либералите може да постави под въпрос това мнозинство.

„Преценихме, че той лично, партия Хърватска демократична общност и правителството ще пострадат значително (от кампанията в медиите)“, каза премиерът и лидер на Хърватска демократична общност Андрей Пленкович.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама