Сериалът "Странни неща" счупи рекорда за зрителски интерес на Netflix

09:01, 10 юли 19 / Любопитно 25 1850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов рекорд за гледаемост постави сериалът "Странни неща", който се излъчва по стрийминг платформата Netflix. В първите 4 дни от дебюта на новия, трети сезон на поредицата, сериите вече са гледани от 40,7 милиона акаунта по целия свят.

"Нито една друга поредица не е имала такава гледаемост", казват от Netflix, предаде БГНЕС.

Според данните на компанията, притежателите на 18,2 милиона от акаунтите са изгледали всичките епизоди в първите 4 дни след пускането им.

Netflix е световният лидер в разпространението на телевизия и филми по интернет, като има 140 милиона платени акаунта. Компанията понякога пуска данни за гледаемостта, но по-често пази информацията в тайна.

Netflix са под засилващ се натиск от огромни компании, които пускат подобни продукти като Amazon, Disney и Apple. Допълнителна конкуренция ще е HBO Max на NBC и Warner, който вече отне от Netflix популярните сериали "Офисът" и "Приятели".

Данните, разпространявани от Netflix понякога будят съмнение у експертите. През декември компанията каза, че 45 милиона акаунта са гледали филма със Сандра Бълок "Кутия за птици". Поради липсата на независимо потвърждение дали хората са гледали целия филм, както и подробности за критериите на преброяването, много наблюдатели изказаха скептицизъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама